Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 AIF Barrikaden 10 4 0 6 12
2 Skånekurd FF 1 1 0 0 3
3 Genarps IF 1 1 0 0 3
4 Harrie FF 1 1 0 0 3
5 Heleneholms SK 1 1 0 0 3
6 Vederslöv-Dänningelanda IF 1 1 0 0 3
7 Korpen Malmö IF 1 1 0 0 3
8 Liria IF 1 0 0 1 0
9 Limhamns FF 1 0 0 1 0
10 Gif Nike B 1 0 0 1 0
11 BK Olympic U21 1 0 0 1 0

Match

Korpen Malmö IF

2 - 1
Mellanhedens IP
28 februari 2015
13:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Korpen Malmö IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mohamed – Alex E (den ”gamla” som kommit tillbaka från Lilla Torg, vi har ju numera två Alex Erik/csson), Johan S, Linus, Adam – Vasilis, Osama, Jamal, Yassine – Joel, Anders

Avbytare var Andreas som kom in som högerback efter 24 min och spelade som sådan resten av matchen och Arshad som kom in efter en halvtimme som anfallare och spelade resten av matchen i den positionen.

Vi öppnade matchen bra och tog ett stadigt grepp om spelet. I den 10:e min fick Anders ett fint läge när han fick ett utmärkt tillfälle att lobba över en utrusande målvakt. Han gjorde också det men bollen gick precis ovanför målet. Annars hade vi trots att vi hade väldigt mycket boll på Korpens planhalva inte några jättechanser utan mest en massa halvchanser.

Efter en halvtimme var vi dock två gånger inom mindre än en minut nära att spräcka nollan. Osama hade först ett skott i insidan av stolpen som p.g.a. skruv på bollen istället för att studsa in gick i ett slags båge bakom målvakten innan en Korpenspelare fick undan bollen Samme Osama kom sedan i ett bra friläge efter ett fint kombinerande från vårt lag men skottet räddades av målvakten till hörna.

Det skulle emellertid bli Korpen som gjorde matchens första mål. Man hade innan dess bara haft ett enda avslut utanför men en av deras spelare fick i 37:e min på ett verkligt kanonskott i ribban. Bollen gick därefter närmast rakt upp i luften men sedan det först såg ut som att vi kunnat rensa undan bollen från den farliga närheten av målet förlorade vi en närkamp vilket innebar ett distinkt avslut i mål. Målet blev en uppenbar inspirationskälla för Korpenspelarna var spel nu blev mycket bättre även om de lika lite som oss skapade några heta chanser innan pausen.

Efter halvtidsvilan ledde våra motståndares självförtroende till en fullkomligt blixtrande start och redan de första 3 minuterna hade de skapat 3 heta chanser varav den tredje ledde fram till en straff. Straffen var mycket bra lagd men Mohamed lyckades ändå tippa den i stolpen. Tyvärr hamnade returen hos en Korpenspelare som ostört kunde raka in den.

Ganska snart började matchbilden så smått svänga över i vår riktning igen. Först lite ”lågintensivt” men ändå med två bra chanser varav den ena, en tung frispark av Arshad någon centimeter utanför krysset, var värd ett bättre öde. I den 63:e kom den lindrigt uttryckt välmotiverade reduceringen. Jamal blev snyggt frispelad men blev nerdragen i straffområdet Den straff som blev följden slog Anders distinkt in i krysset.

Därefter inträdde en period av stiltje i matchen men det skulle visa sig bli ett lugn före stormen. Under den sista kvarten skapade vi så ohyggligt mycket chanser att det närmast får anses som ett mirakel att vi inte fick till en kvittering. Bland mycket annat kan som en kuriositet nämnas att Anders ur nästan precis samma frisparksläge från”högerinnerposition” 5-6 meter utanför straffområdet som Arshad tidigare hade var precis lika nära att nå krysset som han var. Skillnaden var att Arshad satte den mot bortre krysset medan Anders siktade mot det närmsta.

I övrigt innehöll våra avslut en provkarta på antingen horribelt usla avslut av oss eller fenomenala räddningar från den målvakt vars insats var bland det bästa man sett på mycket länge. Inte ens en straff i den 83:e min ledde till en minst sagt välförtjänt kvittering. Anders lade även denna gång straffen men den här gången blev den betydligt sämre slagen så att målvakten enkelt kunde rädda den.

Resultatet 1-2 stod sig alltså matchen ut men spelmässigt var insatsen som helhet mycket bra, mycket bättre än våra motståndares. Bortsett från en dryg kvart runt halvtidsvilan dominerade vi fullständigt. Vi kombinerade bra när vi byggde upp anfallen bakifrån, kom ofta till fina inläggslägen och ofta till avslut. Ibland blev vårt lite spel lite väl långsamt men på något omedvetet sätt berodde det nog på motståndranas bristande agressivitet. Däremot var alltså avslutsskärpan under all kritik. Som så många efteråt sa så var det ju tur att det inte handlade om en seriematch. Då hade frustrationen tagit sig enorma proportioner.

Statistik: Hörnor: 4-0 Avslut på mål: 11-9 Avslut utanför: 7-4



Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anders Folkesson 1 1 0 0 0 0
Jamal Yusef 1 0 1 0 0 0
Adam Gustafsson 1 0 0 0 0 0
Alexander Ericsson 1 0 0 0 0 0
Andreas Hagenborn 1 0 0 0 0 0
Arshad Farouq 1 0 0 0 0 0
Ifri Slaouti 1 0 0 0 0 0
Joel Jerrhag 1 0 0 0 0 0
Johan Sträng 1 0 0 0 0 0
Vasielios Balaouras 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mohamed Hafez Utespelare 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng